Hvorfor du ikke må give op…

Jeg er ret stor fan af Løvens hule. Jeg ved ikke, om du har set nogle af programmerne, men jeg er ret vild med at se alle de skøre, finurlige og helt geniale idéer folk præsenterer for Løverne.

Nogle er bedre forberedte end andre… og ofte afspejler det også resultatet. Du skal kende dit produkt, din niche, dit why for at kunne sælge – især til 5 temmelig handlekraftige løver, nå men det er en helt anden historie, for det der er min point i dag er en helt anden.

 

Lige nu kører der nogle udsendelser, hvor vi følger et par af de virksomheder, som løverne investerede i. Vi ser hvordan, det er gået dem henover det sidste år. Og som vi alle ved, så har det for rigtig mange virksomheder været et temmelig udfordrende år. Nå, men det var så heller ikke det, jeg ville bruge krudt på nu.

I går handlede det om to virksomheder – 1 virksomhed der siden de fik en kapital indsprøjtning nærmest har været ved at drukne i deres egen succes, og 1 virksomhed som gik fra 100 til 0 – udelukkende på grund af diverse nedlukninger ifm. corona. Puh hvor kunne jeg lige mærke suget i maven… og nåede lige at sh.. det er dælme ikke godt.

 

Det interessante i går var virksomhed nr. 2 – de driver Myselfie (og nej det her er ikke reklame, men det giver mening ift. at give dig det hele billedet af min historie), og konceptet er, at du lejer det til din fest eller dit arrangement, og så er der mulighed for at gæsterne kan tage selfies. Og ja – godt spottet – der er en god grund til at deres omsætning gik fra 100 til 0 – for ingen holdt fest i rigtig lang tid slut 2020 og langt ind i 2021. Det var lige med ingen Myselfies ude i landet og ingen omsætning. Og de var tæt på konkurs….

De endte med at fyre alle medarbejdere for at minimere deres omkostninger. Og havde INGEN anelse om, hvorvidt de overhovedet kunne overleve, og hvordan de selv skulle få løn. Den ene havde ovenikøbet investeret i huset og ventede barn nr. 2. Jep velkommen til den anden side af at være selvstændig – det er ikke kun lutter lagkage.

 

MEN ved du hvad?

 

De VIDSTE, at det ville lykkes, og de TROEDE på, at det kunne lykkes at få det hele op at køre igen.

 

De lavede også en genistreg, for de bad om hjælp. Og det er nogle gange der, jeg ser, at iværksættere og selvstændige fejler – de beder ikke om hjælp, når de har brug for det. Nogle gange kan vi ikke se skoven for bare træer, og så er det altså på tide at bede om hjælp. For dem der ikke står i det til halsen, kan nogle se andre muligheder eller løsninger – det kender jeg i hvert fald godt.

 

Tilbage til Myselfie.

 

De fandt nogle midler via deres investorer og vækstfonden og på den måde kunne de holde det kørende, indtil genåbningen kom. Men det blev også gjort klart for dem, at de skulle have en plan indtil genåbningen og et mål for hver af månederne efter genåbningen, så de hele tiden vidste, hvad de skulle arbejde efter.

Blandt andet var et omsætningsmål, at de skulle have 40% udlejet i juni 2021 (altså lige efter genåbningen).

En del af planen var også, at de gik i gang med at producere film og lave tekster og content mm. til de platforme, hvor de er aktive – netop for at gøre klar og køre det hele i stilling. Altså en god aktivitetsplan.

 

Nå – vi ser dem så igen efter sommerferien, hvor de har møde med deres investorer. Og her kommer det smukke. De skal jo præsentere, hvordan det er gået, og jeg må sige, at det giver så god mening at arbejde på og med sin virksomhed, når der er stille tider, for de nåede ikke de 40%….

 

Nej de nåede 63% !!!

Det er altså sejt.

 

Men det der også er sejt er, at Jesper Buch (en af Løverne/investorerne) sagde flere gange, ”det er så stort det her for dem. De har satset ALT – opsparing, hus og det er hele deres liv skal man huske. Det tog mig 10 år at nå den første million, så jeg ved, hvor meget det kræver – også at have nogle der tror på dig.”

(ikke citeret ordret, men det er essensen af det)

Det Jesper Buch også nævner er deres evne til at holde snuden i sporet og gejsten oppe – vedholdenhed.

 

Men hvad kan vi egentlig bruge det her til? Udover at det er en fin historie?

 

Jo for mig er det en bekræftelse på, hvad der er vigtigt, når du er selvstændig, og hvorfor jeg egentlig er selvstændig.

Jeg er nemlig selvstændig, fordi jeg trives rigtig godt, når der er udsving. Den lige landevej dur jeg ikke til. Jeg kan godt lide spændingen. Og ja indrømmet – nogle gange bliver det lige lidt for spændende, men så må jeg justere. Jeg har stået i den værste suppedas med min virksomhed, men jeg kom ud på den anden side fordi, jeg VIDSTE, at jeg ville – jeg TROEDE på, at det ville lykkes, og jeg kunne MÆRKE, at jeg nok skulle nå i mål.

 

Så her er mine bedste tip til dig, der er selvstændig eller på vej til at blive det:

  • Når der er stilstand i din virksomhed, så er det i den periode, at du arbejder PÅ din virksomhed – altså laver opslag, optimerer hjemmeside, finpudser dine services, giver et kald eller et skriv til dine kunder, eller hvad der nu skal til i din branche. Luger ud i maillisten – laver en hvis du ikke har det –  og rydder op på din Facebook side. Rydder op i det hele taget – for det frigiver energi og åbner op for nye muligheder.
  • Lav en plan. En plan for dine aktiviteter og dine mål.
  • Bed om hjælp! For guds skyld lad vær med at tro, at du skal vide alt om alt – for det gør du ikke. Og du skal heller ikke vide alt. Men bed om hjælp fra nogle, der selv er gået vejen, for de ved, hvad der skal til, for at du kan komme videre.

 

God fornøjelse

 

Kærligst Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top