Temprana Refleksterapi

Temprana metoden er et hjernebaseret hjemmetræningskoncept speciel målrettet til børn og voksne med medfødte hjerneskader eller senhjerneskader.


T
emprana Refleksterapien er sammensat af forskellige stimulationsmetoder som ansigtsrefleks-, neurologisk fodrefleks-, håndrefleks- og muskelrefleksterapi samt Brain Gym.
Derudover indgår kostvejledning/kosttilskud målrettet til den enkelte person.

Ved at påvirke forskellige refleksområder og punkter på kroppen stimuleres reflekser til hjernecentre og kemiske processer, hormonsystem, blodkredsløb, organer og muskler, som via centralnervesystemet har tilknytning hertil.

Med Temprana refleksterapi bliver det muligt at træne kroppens funktioner til at fungere optimalt i forhold til det enkelte menneskes situation.

Brain Gym er et trænings- og bevægelses program, som stimulerer kroppen til at danne nye nerveforbindelser. Hvis personen ikke er i stand til at udføre bevægelserne udføres de af forældre, hjælpere eller pårørende.

Temprana er en 100% naturlig metode og kan med fordel - og helt uden risiko - kombineres med andre træningsmetoder.

Personligt program
På baggrund af en forundersøgelse udarbejdes et program, der på alle områder tilpasses den enkeltes situation. 2 personer med samme sygdom/symptom vil aldrig få det samme program.
Alle har en unik sygdomshistorie, ingen er ens!

Langsigtet proces

Hjemmetræning med Temprana metoden er en langsigtet proces, idet programmet – afhængig af personens situation – skal udføres fra 4 til 7 gange om ugen i mindst 12 måneder.
Det fulde program tager 1 time og 15 minutter dagligt at udføre, men det kan deles op i 2 omgange à 35-40 min. F.eks. hænder og fødder om formiddagen og ansigt om aftenen, når barnet skal sove. Stimulering i ansigtet er meget afslappende/søvndyssende, derfor er det bedst at udføre ansigtsprogrammet om aftenen.

Opfølgende konsultationer efter 3-dages oplærings kursus.
Når stimuleringsprogrammet er lært, skal familien ikke på flere kurser, men det er meget vigtigt, at der foretages opfølgning og tilretning af programmet hver måned. Disse opfølgnings konsultationer varer 2-3 timer.
Det giver også træningen ny energi, når der foretages justeringer i programmet.
Nervepunkter, der stimuleres hele tiden, bliver "sløve" og har til sidst ingen virkning. Derfor skal der løbende ske en justering af nervepunkter. Sker det ikke, vil udviklingen/resultaterne gå i stå.

Løbende kontakt
Der er løbende kontakt mellem familie og terapeut om respons på stimuleringsprogram og resultater. Det er en vigtig del af processen for begge parter for at opnå de bedste resultater.

www.temprana.org kan du læse mere om behandlingen, teknikken og resultaterne.

Scroll to Top