Det behøver ikke at koste noget at læse til zoneterapeut

Selve zoneterapi modulet koster 60.000,- kr.* Hvis du skal have anatomi, fysiologi og sygdomslære oveni bliver den samlede pris 77.250,- kr. for et forløb, der strækker sig over 2½ år.

Det er en investering i dig selv i form af tid og penge - en investering, som du forhåbentlig får rigtig meget ud af personligt og fagligt.

Men det er ikke det eneste - du kan også få noget ud af det økonomisk. Forhåbentlig i form af en velfungerende klinik efter bestået eksamen, men faktisk også et økonomisk grundlag under dit uddannelsesforløb.

Hvorfor skal du tage penge for dine elevbehandlinger?

Når du er færdig med din midtvejseksamen i zoneterapi modulet, så er du så langt i dit uddannelsesforløb, at du kan begynde at tage penge for de elevbehandlinger, du udfører. De fleste tager, hvad der svarer til halv pris af det, en uddannet zoneterapeut tager.

 • Det er helt klart noget, jeg opfordrer de studerende til, og det gør jeg af flere årsager:
  jo før du kommer i gang med at omsætte din viden til praksis, jo dygtigere og mere sikker bliver du.
 • du lærer at fastsætte en pris for dine behandlinger, og du lærer at tage imod betaling. Det er faktisk rigtig svært for mange!
 • du har alle muligheder for at få supervision fra skolens undervisere, så du har altid nogen, du kan spørge til råds.
 • jo før du kommer i gang i din klinik, jo større er sandsynligheden for, at du får succes i din klinik. Når du starter under din uddannelse, er du allerede i gang med at opbygge et kundegrundlag, så du kommer godt fra start.

Kan jeg overhovedet tilbyde ordentlig behandling som studerende?

Ja! det kan du godt. Selvfølgelig ved både du og dine klienter, at du ikke er færdiguddannet, og at du stadig er i gang med at lære og tilegne dig mere/ny viden.

Så det vigtige er, at du kender dine begrænsninger og er åben omkring dem. Dine klienter ved jo godt, at de ikke kan forlange det hele for den halve pris!

Som sagt så er det ok at begynde at tage penge for dine behandlinger, når du har bestået midtvejseksamen.
Når du er igennem den, så har du nemlig været igennem:

 • det grundlæggende i forhold til de kinesiske diagnosemetoder, herunder over-/underenergi, meridianlære og organ-/ muskelrelationerne
  alle fodzonerne
 • de vigtigste akupunkturpunkter, som vi bruger i vores behandlinger
 • kontraindikationer og etiske regler

Alt det basale indenfor zoneterapien er du i stand til at behandle, så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang!

Jamen jeg har intet klinikrum og ingen briks.....

Ingen undskyldning.

På TKZ Skolen har du mulighed for at benytte et klinikrum til dine elevbehandlinger til en meget billig pris (elever får særpris på klinikleje).

Diverse regler

Der er nogle forhold, du skal være opmærksom på, når du tilbyder elevbehandlinger:
du må ikke reklamere med, at du er zoneterapeut, men at du er under uddannelse til TKZ Zoneterapeut og tilbyder elevbehandlinger i zoneterapi.
Hvis du laver journal eller opbevarer papirer på dine behandlinger/klienter, er der nogle regler omkring persondataforordningen, du skal kende - dem får du selvfølgelig gennemgået på zoneterapeut uddannelsen.
Skat og moms har særlige regler, der også er vigtige.

Når du tjener penge på dine behandlinger, skal du opgive dine indtægter som B-indkomst. Du kan også vælge allerede nu at oprette din virksomhed og lave regnskab - så kan du nemlig også trække de udgifter fra, som du har i forbindelse med din drift af klinikken.

Moms - er ikke noget, du skal regne med, før du når en beløbsgrænse på 50.000,- kr./år.
Du skal heller ikke spekulere i moms, når du har bestået din eksamen og færdig uddannet zoneterapeut, da du som TKZ Zoneterapeut opfylder SKAT's krav til uddannelse og behandling og dermed er momsfritaget.

Hvad kan jeg tjene under min uddannelse?

Midtvejseksamen er placeret, så du har lidt mere end halvdelen af studietiden overstået. Dvs. du har 9 måneder tilbage af din uddannelse.

Zoneterapi modulet koster 60.000,- kr.*.
Fordelt på 9 måneder, så giver det ca. 6.666,- kr. pr. måned. Hvis du regner med at tage ca. 250,- kr. for en behandling, så skal du behandle ca. 6 klienter om ugen for at tjene de 60.000,- kr. ind igen.

Det skal du selvfølgelig betale skat af, men hvis du opretter din virksomhed, så kan du trække driftsudgifterne fra (klinik leje, indkøb af briks, håndklæder mm.), og så er der flere penge i overskud.

Har du muligheden for det, så kan du jo tjene helt op til 50.000,- kr. før du skal betale moms af dine elevbehandlinger, så hvis du vil, er det faktisk muligt at tjene dine udgifter ind igen - vel at mærke inden du er færdig med din uddannelse. Det er ikke ret mange uddannelser, hvor du kan tjene dine udgifter hjem, før du er færdiguddannet.

Så alt i alt kan jeg kun anbefale dig at komme i gang med at tage betaling for dine behandlinger - det kan kun betale sig!

* 2022 priser

Scroll to Top