En historie om troldene i vores liv

En trold er en sagnfigur et eventyrligt væsen, der gemmer sig i skovene. Den gider ikke rigtig mennesker, men alligevel er den nysgerrig på, hvad vi er for nogle.

En trold bliver ofte beskrevet i menneske skikkelse, men med store ører og pjusket hår. Det er i hvertfald sådan, jeg husker en trold – altså fra fortællingerne og Troldepus.

Vi nogle gange beskrivelsen ’trold’ til et kært barn. Med temperament

For det er også en af de kvaliteter, en trold bliver forbundet med – at have temperament, være opfarende ’som trold af æske’ – ligge på lur og så springe frem.

Til at starte med virker den fredelig og harmløs og så bum slår den til, når tingene ikke helt bliver, som den vil.

Ellers også gør trolden det bare for at drille?

Det ved man ikke. For hvem har set en trold?

En trold findes også blandt dine følgere. På Facebook, instagram, dit nyhedsbrev, eller hvor de nu følger dig.

De er med dig. Hepper på dig. De liker dine opslag. De deler dine opslag og nyhedsbreve og graver sig dybere og dybere ind under din hud. Men lige pludselig – BUM. Så er der noget, der får dem til at springe ud af æsken. Og så ligger der en besked i din indbakke – ’ej altså nu har jeg fået nok af… og lige siden jeg startede med at følge dig, så har du….. bla bla bla’ og de har afmeldt sig dit nyhedsbrev, ’unfriended’ dig eller hvad de nu gør. Med en eller anden forklaring, som de forventer, at du skal (eller vil) reagere på.

MEN stop.

En trold ser måske sød ud – især Troldepus (og kan du ikke huske Troldepus eller ikke kender den, så slå det lige op 😉 ) – og det er flatterende at have en i din crowd, det er jo smiger 😉 men de er ikke dit krudt værd.

Når du mister følgere på din facebook side, instagram, nyhedsbrevsliste eller i din ’venne’flok, så lad dem gå. Det handler ikke om dig. Du er mere værd, som dig. Når du viser alle andre, hvem du er, hvad du står for og lader dit lys skinne, så andre kan finde vej.

Så lad trolden hoppe tilbage i skoven og gemme sig for en tid. For trolden skal nok dukke op igen – blot i en anden form. Men hey – du er en erfaring rigere. og klar til den næste trold, som du måske spotter hurtigere end den før 😉

 

PS – jeg ejer faktisk en lykketrold 😅 og er rigtig glad for den og havde rigtig mange trolde i min barndom – men de var nu meget fredelige, for jeg styrede dem selv 😁

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top