Sensommer og efterårsjævndøgn

Efterårsjævndøgn 🍁🍂

Havde vi i går søndag d. 22 september 🧡
Kl. 14.43 søndag passerede Solen himlens ækvator og stod lodret over Jordens ækvator ☀️🌍
Det er dagen, hvor dag og nat er lige lange, og det betyder, at nu går vi mod efteråret, som varer frem til vintersolhverv d. 21. december.

I den kinesiske medicin hører sensommeren til Jordelementet 💛

Jordelementet er forbundet med det at høste, det er energien fra moderjord, det er at samle sammen – både forråd men også det nærer og dem omkring os, som vi holder af.

Det er forberedelsen på, at det bliver mørkere og hos os køligere, så vi skal have fyldt forrådskammeret op. Også vores indre forrådskammer. Det er også nu, at vi gør status over årets høst, hvor vi mærker indad og glædes over, hvordan sommeren har næret os og fyldt os op.
I den ubalancerede tilstand kan det dog hurtigt blive til brok over, hvad der kunne være blevet bedre og hvad v ikke nåede 😔

Tiden er til at mærke indad i os selv, for at finde roen efter en tid med masser af udadvendt energi, som sommeren jo ofte byder på.

Det er en tid til grounding, jordforbindelse og det er følelsen af stabilitet.

Jordelementet er også forbundet følelsen bekymring. Vi skal være i stand til at bekymre os, MEN vi må også være bevidste om ikke at overbekymre os om ting, vi jo ikke ved, om kommer til at ske.

Dit selvværd hører til Jordelementet. At føle dig elsket, næret og holdt af. Din selvkærlighed.

Hvordan nærer du dig selv?
Hvordan fylder du dig selv op? Og med hvad?

Milt og Mave meridianen er tilknyttet jordelementet.
Næring er derfor enormt vigtigt for et balanceret Jordelementet – både den fysiske næring og den mentale næring.
Maven skal have energi til at omdanne, hvad vi indtager. Det er vores fysiske og åndelige appetit.
Milten skal have energi til at sende næring rundt til blandt andet vores slimhinder, væv og så kontrollerer det blandt andet vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i blodet.

I den kinesiske medicin hører vores immunsystem også til Jordelementet, så nu er det virkelig vigtigt at være opmærksom på at gøre en masse gode ting for at støtte immunsystemet. Og pleje Jordelementet.

Én af de ting, der påvirker Jordelementet negativt er sukker og søde sager. Hvis vi indtager alt for meget mad, der indeholder sukker og sukkerholdige ingredienser, så skal Milten som er forbundet med Jordelementet arbejde meget mere for at omdanne det til noget brugbart for kroppen, og det betyder, at der ikke er så meget energi til at holde immunsystemet godt kørerende.

Efterårsjævndøgn er her, hvor Jordelementet topper i sin energi – eller rettere det er tiden, hvor vi skal være rigtig meget opmærksomme på, hvad vi putter indenbords. Alt det der styrker Milten vil også styrke immunsystemet og modsat så vil vi meget hurtigt kunne dræne energi fra Milten ved at indtage føde, der ikke er nærende.

Så i den her tid er det endnu mere vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du spiser, hvordan du tænker og taler om dig selv, og være opmærksom på, om du faktisk også bruger tid på at lade op mentalt.

Sørg for at spise mad med næring. Få dine essentielle næringsstoffer – vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer – alle dele er lige vigtige. Mad af GOD kvalitet, som kroppen kan genkende og bruge til at danne energi.
Undgå søde sager, sukker, kager, hvid brød – din Milt er bare ikke særlig glad for det, da den skal bruge ekstra meget energi på at få det omdannet til noget brugbart eller i værste fald omdanne det til noget, den kan skille sig af med igen. Hvilket kræver ekstra energi, som den så ikke har til de andre vigtige funktioner, som f.eks. dit immunsystem.
Sørg for at spise varieret – din Milt elsker mad, hvor sanserne bliver stimuleret. Din smagssans er nemlig også forbundet med Jordelementet.

Vær også bevidst om din mentale næring.
Hvad fylder du dig selv med?
Tag ansvar for din egen proces!
Tænk lige så kærligt om dig selv, som du gør, om dem du elsker.

Og et lille sidespring – som måske ikke er et sidespring alligevel 😉 og lidt pudsigt. Min morgenjuice har nøjagtig samme skønne farve som sensommeren. Lækker farvenuance af gul-orange. Så kan vi tale om næring for krop og sind 💛🧡

Nyd dagen ☀️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top