Eucalyptus

Du kender sikkert både duften og smagen af eucalyptus fra tyggegummi, halsbolsjer og tandpasta – den her menthol-agtige friske smag.

Den friske og opkvikkende og på samme tid afslappende duft.

 

Hvad er eucalyptus?

Det findes mere end 700 forskellige arter af eucalyptus træer og alle findes i Australien. Eucalyptus træer kan blive op til 50 meter høje og udgør mere end 75% af bevoksningen i Australien.

Fælles for alle eucalyptus arterne er deres karakteristiske blade, der indeholder æteriske olie, som dufter fantastisk og kan udvindes og bruges til en lang række formål.

dōTERRA udvinder olie fra arten Eucalyptus radiata, der har et højt indhold af eucalyptol, som er det indholdsstof, der giver oliens virkning.
Eucalyptus essentiel olie

Olien bliver udvundet ved hjælp af dampdestillation. På den måde kan dōTERRA bevarer og sikre olien, så den har det højeste indhold af eucalyptol og er 100% ren.

Det er rigtig vigtigt, at olien er ren, da den ellers kan give irritation af hud og slimhinder.

Udover at dufte godt er olien både antiseptisk (rensende), krampestillende og så har den en afslappende og kølende effekt. Den har en ren, frisk aroma som støtter og letter vejrtrækning, fjerne lugtgener, gør dig klar i hoved. Den bliver brugt til at løsne spændinger og giver en dejlig følelse af afspændthed.

Antiseptisk på fordøjelsessystemet, luftveje, urinveje og huden, og så har den en mild effekt, hvis feberen er lidt for høj. På huden kan den hjælpe til en hurtigere heling og mindske ar.

Luftveje:

Eucalyptus er krampeløsende, så det kan være ganske effektivt, når du hoster eller næsen løber. Hvis du kender til den kinesiske medicin, så er den god at bruge, hvis der er ubalance mellem Lu/Co, netop på grund af den krampeløsende effekt.

Fordøjelse:

Igen antiseptisk – så hvis du er ramt af diarré og har fået et parasitangreb, så kan det være en life saver.

Mentalt:

Giver dig en klarhed i hovedet.

Ro på tankerne og nervesystemet.

Fremmer følelsen af afslapning og letter spændinger

Generelt:

Den rensende effekt kan også være ønskelig på overflader – f.eks. håndtag, overflader og andre steder hvor mange hænder rør – i sure sko og måske endda i skabet, hvor alle idrætsskoene og idrætstøjet er samlet.

Hvordan bruger du Eucalyptus olie?

Du kan bruge olien både aromatisk og smøre på huden. Vær meget opmærksom ikke at bruge for meget. Olien er 100% ren – det vil også sige, at den er meget koncentreret, og du skal kun bruge ganske lidt.

Når du smøre på huden, bør du altid fortynde den essentielle olie med en bære olie. F.eks. fractioneret kokosolie, mandelolie eller ricinusolie. Under alle omstændigheder er det altid godt at lave en lille test i albuebøjningen, for at sikre, at din hud ikke overreagere på olien.

Du må ikke indtage olien, men du kan gurgle olien (bland 1 dråbe olie i lidt vand), hvis du f.eks. har ondt i halsen eller svamp i munden. Du kan altid se på olierne, om de er anvendelige til indtag eller ej.

Aromatisk indtagelse betyder, at du bruger din diffusser, bruger olien i en rumspray eller tager 1 dråbe i din hånd og former hånden som en kop og så inhaler du fra hånden. Det er vigtigt, at du ikke bruger en olielampe, hvor der skal fyrfadslys under for at frigive damp, det ændre nemlig sammensætningen i olien og du får ikke den fulde effekt af olien.

Forslag:

  • Hvis du går og hoster lidt, halsen kriller eller næsen løber, så kan du dels smøre en dråbe eucalyptus på brystet og samtidig inhaler olien. Inhalation kan være enten fra hænderne eller at du kommer 2 dråber i din diffusser.
  • Hold dine overflader rene, ved at blande et enkelt rengøringsmiddel. Du skal blande 10 dråber eukalyptusolie, pebermynteolie og lemonolie med 75 ml hvid eddike og 400 ml vand i en sprayflaske på 500 ml. Derefter skal du blot ryste flasken og sprøjte på de nødvendige overflader. Denne spray er perfekt til hurtig rengøring rundt i huset og lugter godt!
  • Sure sko – tag et stykke vat eller en klud og dryp 2 dråber eucalyptus på og læg det i skoen – eller tøjskuffen – så slipper du af med den dårlige lugt.
  • Gør din bruseroplevelse endnu mere afslappende. Anbring to dråber eukalyptusolie direkte på brusebadet, mens du bruser. Dampen fra vandet skaber en naturlig diffusser til Eucalyptus-olien, hvilket efterlader dig med en klar, forfrisket følelse.
  • Forvandl din fugtighedscreme til et gavnligt produkt for din hud og dine sanser. Tilsæt en dråbe eukalyptusolie til en fugtighedscreme efter dit eget valg. Gnid denne blanding sammen og påfør den derefter på din hud, det er med til at opfriske din hud, rense din hud og fremme heling.
  • Hvis du føler at kroppen er spændt og hovedet fyldt, så put et par dråber eukalyptusolie i dine hænder, kop hænderne over næsen og indånde dybt. Denne enkle og hurtige proces giver dig et beroligende, men energisk boost.
  • Brug eukalyptusolie til massage af ømme og spændte muskler. Eucalyptus blandes med f.eks. mandelolie eller en god massagecreme, du plejer at bruge, så er du klar til at give en dejlig afslappende massage. De kemiske komponenter, der findes i eukalyptusolie, giver en beroligende, afkølende aroma, hvilket gør den til en ideel olie til massagebrug.
  • De aromatiske fordele ved eukalyptusolie kan let opnås, når den bruges i din diffusser. I vintermånederne eller på en kold, kedelig dag kan du bruge eukalyptusolie til at styrke, berolige og løfte.

Ovenstående er slet ikke en fuldstændig liste over, hvad eucalyptus olien kan gøre for dig – listen er meget længere 😊

Jeg kan kun anbefale dig at prøve den og bruge den, som du nu fornemmer, at du har brug for.

Scroll til toppen